Tuloksia / 2006

Mikkelin SK voitti Imatran Shakki -48:n murskanumeroin
Kakkosdivisioonan kolmannella kierroksella Mikkelin Shakkikerho ei antanut kotiottelussaan mitään mahdollisuuksia lohkojohdossa olleelle Imatran Shakki 48:lle. Imatralaiset joutuivatkin palaamaan kotiinsa 4-0 tappio niskassaan.
Mikkeli pelasi ottelun lähes parhaalla miehistöllään, Imatralla oli vakiomiehistöstä mukana vain yksi pelaaja, joten tasoero oli suuri. Mikkeliläisten voittopisteistä vastasivat Risto Nokka, Petri Jäntti, Jari Ihonen ja Timo Aalto.
Joukkuevoiton jo varmistuttua tyytyi Juha Väkimies tasapeliin. Mikkeli siirtyi nyt lohkojohtoon tasapistein Lahden Shakin kanssa, mutta paremmilla pelipisteillä.
Sarjatilanne:
MikkSK 5 ( 9 – 3 ), LahS 5 (7 – 5), ImSh-48 4 ( 9 – 8 ), SHYM 3 ( 3 – 7 ) HyvSK 2 ( 5 - 6 ), JoeSK 3 ( 5 - 9 ) 1
Neljännellä kierroksella 13.tammikuuta on Mikkelillä vierasottelu Lahden Shakkia vastaan.

Neljännellä pöydällä Jari Ihosen ratsu-uhraus 12.siirrossa oli murhaava. Imatran Kari Koponen joutui antautumaan 33.siirrossa toivottomassa asemassa.

12.Rxe7 Kxe7 13. e5 Rxe5 14.Rxe5 dxe5 15.Tfe1 Kf8 16.Txe5 h6 17.Tc5 Db6 18.Lf4! Re4 19.Dxe4 Dxc5 20.Ld6+ Dxd6 21.Txd6 Te8 22.Db4 Kg8 23.Td7 Kh7 24.Txf7 Te2 25.h4 b6 26.Dd4 Tg8 27.h5 Te1+ 28.Kh2 g5 29.g3 Kh8 30.Dd3 Tee8 31.Txa7 Tgf8 32.Kg2 Te6?? Dd7 (1-0). Uhkaa siirron matti tai tornin menetys. PGN-tiedosto.

Mikkelin SK:n joukkue (oikealla) Risto Nokka, Juha Väkimies, Petri Jäntti, Jari Ihonen ja Timo Aalto voitti suurinumeroisesti Imatran Shakki-48:n.

Mikkeli - Joensuu 3-1 sarja-avauksessa
SM sarjan kakkosdivisioonan sarja-avauksessa Mikkelin SK kohtasi kotonaan Joensuun SK 3:n.
Mikkeli joutui pelaaamaan ottelun varamiehisenä, vakiomiehistöstä mukana vain Petri Jäntti. Joensuulla puolestaan ei ollut mukana ainoatakaan vakiokokoonpanoon kuuluvaa pelaajaa. Mikkeliläisten pelitaso olikin sen verran parempi, että he voittivat ottelun helposti pistein 3-1.

Mikkelin voittopisteistä vastasivat ykköspöydällä Petri Jäntti, kakkosella Harri Manninen ja nelosella Tauno Pääkkönen. Viitospöydällä Pentti Ihonen pelasi tasan. Ainoa tappio tuli nelospöydällä, jossa Joensuun puolalaisvahvistus Slawomir Gorzynski voitti Risto Valleniuksen
Mikkelin Shakkikerho ensimmäisen kerran SM-finaalin mestaruusryhmässä!
Vuosikausia on Mikkelin Shakkikerho tavoitellut joukkuepikashakin SM-kilpailuissa paikkaa loppukilpailujen mestaruusryhmään. Lähimpänä paikat olivat 1970 Joensuussa, jolloin joukkue oli kokonaiskilpailun 25:s ja viime vuonna Tampereella, silloin jäätiin vain 3,5 pisteen päähän mestaruusryhmäpaikasta. Mikkelin Shakkikerho ensimmäisen kerran SM-finaalin mestaruusryhmässä!

Mutta Porissa 29-30.07 pelatussa SM-kilpailussa se viimein toteutui! Mikkelin Shakkikerhon ykkösjoukkue Risto Nokka, Petri Jäntti, Jari Ihonen ja Timo Aalto pelasivat loistavasti alkukilpailujen E-ryhmässä sijoittuen siinä kolmanneksi Vammalan SK:n ja Jyväskylän Shakin jälkeen ja lunastivat paikan loppukilpailujen mestaruusryhmään. Joukkue keräsi 84/104 pistettä. Se voitti 23 ottelua, pelasi kaksi tasan ja hävisi vain yhden ( MikkSK-JyS 1-4 ). Henkilökohtaisia pisteitä Nokka sai 22, Jäntti 20, Jari Ihonen 20,5 ja Timo Aalto 21,5.

Mikkelin SK 2 ( Jouko Oikkonen, Seppo Vartiainen, Jani Jääskeläinen ja Jussi Marttinen) oli D-ryhmässä 17:s 49,5/104 pisteellä ja Mikkelin SK 3 (Tauno Pääkkönen, Pentti Ihonen, Pentti Kärkkäinen ja Martti Kokotti) B-ryhmän 19:s 36,5/104 pisteellä.

Loppukilpailussa vastus oli tietenkin kivikova. Vastassa oli Suomen parhaat pikashakkijoukkueet eikä motivaatio ehkä enää ollut edellisen päivän hyvien suoritusten jälkeen yhtä korkealla. Sijoitus oli 24:s 37/108 pisteellä. Timo Aalto oli joukkueen paras pistemies 14 pisteellä. Risto Nokka sai 8,5, Jari Ihonen 8 ja Petri Jäntti 6,5 pistettä.

Sijoituskilpailuissa MikkSK 2 ja MikkSK 3 pelasivat neljännessä sijoitusryhmässä. MikkSK 2 oli siinä 24:s 47/108 pisteellä ja MikkSK 3 28:s 34,5 pisteellä.
Täydelliset tulokset

MikkSK 1 pelaajat vasemmalta: Risto Nokka, Petri Jäntti, Jari Ihonen, Timo Aalto. Mukana myös MikkSK 2 pelaaja Jussi Marttinen.

Pohjois-Kymen Shakille joukkuepikashakin mestaruus - Mikkelin SK:lle pronssia
Pohjois-Kymen Shakki Kuusankoskelta voitti Kotkassa pelatun Kaakkois-Suomen shakkipiirin joukkuepikashakin mestaruuden pisteen erolla ennen hopealle sijoittunutta Lappeenrannan shakkikerhoa.

Pronssimitalien saaja ratkaistiin vertailulla Mikkelin Shakkikerhon ja Karhulan Työväen shakkikerhon ja kesken. Molemmilla oli 75 pelipistettä, mutta Mikkelillä oli 19 joukkuevoittoa Karhulan 17 vastaan, joka ratkaisi mitalit mikkeliläisille. Mikkeli pelasi kaksi ottelua tasan ja hävisi vain kolme.

Mikkelin SK:n pelaajista menestyi parhaiten Petri Jäntti. Hän sai kakkospöytien pöytäpalkinnon ja voitti toisella kierroksella kaikki pelinsä!

Kilpailuun osallistui 13 joukkuetta.
Mitalijoukkueet
1) Pohjois-Kymen Shakki 80,0/96,0
( Jukka Puranen 20,5, Jani Väkevä 18,5, Mauri Lehtosaari 21,5, Teijo Oikamo 19,5)
2) Lappeenrannan SK 79,0
( Sebastian Korman 18,5, Tuomo Niemelä 19,0, Juha Kemppinen 19,5, Klaus Hirvonen 21,5 )
3) Mikkelin SK 75,0
(Risto Nokka 17,5, Petri Jäntti 21,0, Jussi Hämäläinen 19,0, Juha Väkimies 17,5)

Jussi Hämäläinen Mikkelin mestari 2006
Mikkelin mestaruusturnauksessa 22.-23.04.06 näyttelivät Mikkelin Shakkikerhon nuoret pelaajat pääosaa. Vahvin ennakkosuosikki 18-vuotias Jussi Hämäläinen lunasti ennakko-odotukset ja voitti mestaruuden puolen pisteen erolla ennen hopeaa saanutta Tauno Pääkköstä (61) ja pronssille sijoittunutta 14-vuotiasta Henri Mynttistä.

Samalla Hämäläinen saa ainakin vuodeksi haltuunsa mestaruuspokaalin ja myös nimensä siihen.
Ennestään siinä ovat Ossi Nykäsen (2 kertaa), Juha Väkimiehen (3), Aulis Saaresmäen , Mikko Orpanan, Harri Mannisen ja Teemu Laasasen nimet.

Mestaruuden ratkettua, käytiin jännittävin taistelu hopeasta ja pronssista toisena kilpailupäivänä Pääkkösen ja Mynttisen kesken. Kumpikin sai 3,5 pistettä, mutta vertailussa oli Pääkkönen 0,5 pistettä parempi.

Jussi Hämäläinen on tämän kevään Ristiinan yhteiskoulun ylioppilas. Asevelvollisuuden suorittamisen jälkeen hän aikoo jatkaa opintojaan Helsingin kauppakorkeakoulussa.
Hämäläisen kehitys on ollut nopeaa hänen liityttyään kolmisen vuotta sitten Mikkelin Shakkikerhoon ja päästyään osallistumaan kerhon järjestämiin turnauksiin sekä sarjaotteluihin ykkös- ja kakkosdivisioonassa.
Hän on voittanut useita kerhon omia turnauksia ja tämän kevään Päämajaturnauksessa hän sijoittui vahvassa A-ryhmässä toiseksi. Seloluku on nyt 1981.

Tauno Pääkkönen on ammatiltaan hinnoittelupäällikkö Helprintillä. Hän kuuluu Mikkelin SK:n sarjajoukkueiden vakiopelaajiin. Hän on voittanut useita kerhon omia pitkän pelin sekä pikashakin turnauksia. Vahvuusluku on 1848.

Henri Mynttinen, Mikkelin Lyseon yläasteen oppilas, on kaikkien aikojen nuorin Mikkelin mestaruusturnausten mitalisti. Hänellä on vahvat sukujuuret shakissa, sillä isoisä Aulis Saaresmäki on Mikkelin Shakkikerhon ensimmäinen shakkimestarin arvon saanut pelaaja.
Henri oppi shakkipelin isoisänsä ja äitinsä opastuksella 5-6-vuotiaana. Kilpailushakkia hän alkoi pelata Mikkelin Shakkikerhossa vasta pari vuotta sitten. Tämän jälkeen kehitys on ollut nopeaa ja kerho onkin saamassa hänestä vahvan edustuspelaajan sarjaotteluihinsa.
Hän opiskelee kolmatta vuotta klassista kitaramusiikkia Mikkelin musiikkiopistossa.