yla
logo
banneri_yla
banneri
banneri_ala
banneri_oik
ShakkiNet - info/toimintakulma_yla

Toimintaidea
FAQ

Frequently asked questions?

1. Mikä on ShakkiNet?

ShakkiNet on Internetissä toimiva shakkiverkkopalvelu, joka löytyy osoitteesta http://www.shakki.net

2. Ketkä perustivat ShakkiNetin?

ShakkiNet aloitti toimintansa 1.1.1999 ja sitä ideoivat Henri Koskinen, Jussi Tella, Teemu Vihinen, Risto Eskola ja Johanna Paasikangas-Tella. Uusi monipuolisempi versio avattiin 21.6.2001

3. Kuinka paljon ShakkiNetin tekijät ansaitsevat työllään?

ShakkiNet ei maksa palkkioita tekijöilleen. Toiminnasta vastaa ShakkiNet-tiimi ja mahdollinen tuotto käytetään suomalaisen shakin tukemiseen. Yhdistys on tukenut kesäisin järjestettyjä kansainvälisiä turnauksia, tarkoituksenaan tarjota nuorille suomalaisille shakkilahjakkuuksille mahdollisuutta kilpailla vahvoja ulkomaisia vastaan.

4. Miksi ShakkiNetiä kannattaa tehdä?

Shakki on yksi harvoista lajeista joita voi harrastaa Internetissä. Shakkitietoa saa tällä hetkellä enemmän Internetistä kuin mistään muualta. Suomalaiset shakinharrastajat tarvitsevat keinon hankkia ja jäsentää shakkitietoutta jota maailmalla on tarjolla. Suomalaisessa shakkitiedottamissa on paljon parantamisen varaa. Näitä ideoita toteuttamaan perustettiin ShakkiNet.

5. Mitä ShakkiNet ei ole?

ShakkiNet ei ole suomalainen shakin lajiliitto, vaan riippumaton shakkiaiheinen verkkopalvelu. ShakkiNet ei vastaa virallisesta suomalaisesta shakkitoiminnasta tai tiedosta, esimerkiksi kilpailukalenterista tai Suomen Shakki -lehdestä. Lisätietoja Suomen Keskusshakkiliitosta, shakin suomalaisesta lajiliitosta, löytyy osoitteesta http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto.

6. Mitä kaikkea ShakkiNet sisältää?

ShakkiNet sisältää palstat shakkiuutisille, -turnauksille ja -lehdille, shakkiliitoille, -kerhoille ja -kauppiaille, shakkivalmennuksesta sekä shakkitietokoneista kiinnostuneille. Kukin palsta sisältää sekä ShakkiNetin tuottamaa materiaalia että linkkejä Internetin tarjontaan. Lisäksi domainin shakki.net alta löytyy omia sivujaan ylläpitäviä yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka vastaavat itse tuottamastaan tiedosta ja sivujensa ylläpidosta.

7. Minulla on hyvä Internetiin ja shakkiin liittyvä idea. Onko ShakkiNet kiinnostunut siitä?

ShakkiNet on kiinnostunut kaikista ideoista, jotka liittyvät shakkiin ja Internetiin. Lisäksi ShakkiNet on halukas yhteistyöhön ihmisten ja shakkikerhojen kanssa, jotka haluavat tehdä työtä suomalaisen shakin hyväksi. ShakkiNetiin saat parhaiten yhteyden sähköpostitse osoite: info@shakki.net.

8. Millainen on ShakkiNetin tuottaman materiaalin copyright?

Katso ShakkiNet Copyright.

21.6.2001